Ben je tussen de 5 en 12 jaar en je wilt leren schaatsen?

Schaatsen is een heerlijke bezigheid. Of we er naar kijken of zelf actief bezig zijn: de schaatsbeweging is een geweldige sportbeweging. Het beheersen van de schaatstechniek in al zijn facetten is een uitdaging waarin je nooit uitgeleerd raakt.

Bij het Jeugdschaatsen laten wij kinderen kennis maken met de schaatsbeweging en de techniek van het schaatsen. Wij willen de kinderen plezier laten beleven aan deze sport.

Schaatslessen

De jeugdschaatsers worden in verschillende groepen ingedeeld. Hierbij wordt rekening gehouden met het niveau en de leeftijd van de kinderen. In de lessen wordt onder andere aandacht besteed aan het recht op de schaatsen staan, de schaatsafzet en het remmen. Gevorderde jeugdschaatsers zullen zich ook bezig gaan houden met het leren schaatsen van een bocht. Aan het einde van het seizoen is er diplomaschaatsen. Bij het diplomaschaatsen worden bijvoorbeeld de start- en remproef en de slalomproef gedaan. Deze proeven worden ook in de lessen geoefend. Alle kinderen krijgen een diploma aan het eind van het schaatsseizoen.

Heb je vragen? stel ze gerust via onderstaande contactpersonen.

info@abcouderijsclub.nl

Jeugdschaatsen 2018-2019 (onder voorbehoud)

Abonnement + buskosten  €180.00 + € 10.00 contributie Abcouder IJsclub

Halfjaar abonnement vanaf december/januari t/m maart € 119,00

Totaal: € -

Je hebt je ingeschreven en nu?

Wanneer beginnen wij:

Oktober 2018 is de 1e schaatsles

Maart 2019 is de laatste schaatsles en ook diploma uitreiking.

Vanaf half Oktober tot half Maart.
Bij het begin van het seizoen krijg je een schaatsjas van ons te leen, deze is wind en waterdicht.

Tijden:

Zaterdagochtend om 08.45 uur vertrekt de bus uit Abcoude, bij Dr. van Doornplein/ het Mondriaan gebouw.
Rond 11.15uur zijn wij hier weer terug.

Vervoer:

Wij gaan met de bus naar de Jaap Edenbaan, voordeel hiervan is dat wij het terrein van de Jaap Edenbaan op mogen rijden en dat de kinderen naast de baan worden afgezet.
Dus geen gezoek naar parkeerplaatsen of gevaarlijke situaties.Abcouder IJsclubOok kunnen er een aantal ouders mee, als de bus niet vol is.
De route gaat via:
Dr. van Doornplein>Nieuwe Amsterdamsestraatweg>Richting Reigersbos>Gooiseweg S112>Afslag Duivendrecht
Diemerdreef>Randweg>Rozenburglaan>Kruislaan.

Op de Jaap Edenbaan:

Vanaf de bus lopen wij naar de plek waar wij verzamelen, dat is langs de jurytoren naar het eind van de tribune.
Hier kan je je tas neerzetten en gaan wij met iedereen een goeie warming-up doen.

De warming-up duurt ong. 15 min. Zodra je lekker warm bent geworden gaan we onze schaatsen aan doen. Hierbij helpen de ouders en trainers iedereen die moeite heeft om zijn schaatsen aan te doen. Wij werken met verschillende groepen. Niet met leeftijden maar met hoe je schaatst.

• Oranje is voor beginnelingen, kan je een beetje schaatsen of helemaal niet, dan start je in deze groep.
  • Rood is voor de schaats(t)ers die al wat verder zijn, en de beginselen goed onder knie hebben.
  • Blauw is de gevorderde schaats(t)er, in deze groep wordt veel op techniek geoefend.

Kleding:

Op de schaatsbaan zijn handschoenen verplicht! Voor verdere kleding adviezen klik hier.

Diploma en examens:

In de loop van het seizoen worden er diverse examens afgenomen, zo kunnen wij zien of je vooruitgang boekt en welk diploma je misschien gaat krijgen aan het eind van het seizoen.

Schaatskalender:

Op de schaatsbaan zijn in de loop van het seizoen leuke dingen gepland zoals:

• Sinterklaas; november 2018
  • De Elfstedentocht;  januari 2019
  • Schaatsen rennen schaatsen;  februari 2019 met ouders
  • Examens;  maart 2019
  • Jagermeester;  maart 2019(laatste les)
  • Diploma uitreiking en pannenkoeken eten: maart 2019

Welke schaatsen zijn het beste?

• Kinderen kijken snel naar grotere kinderen en zien dan vaak dat die al op zogenaamde noren schaatsen;
  • Ook zie je wel veel de combinoor, dit is een schaats met een harde schoen die veel steun geeft aan de enkels;
  • Deze zijn vooral erg populair bij mensen die zeggen dat ze zwakke enkels hebben;
  • Eigenlijk bedoelen ze vaker dat ze ongetrainde enkels hebben;
  • Enkels kan je trainen, ga tijdens tandenpoetsen op 1 been staan met gebogen knie;
  • Dit zijn schaatsen die ze gemakkelijk zelf kunnen aantrekken;
  • de prijs is niet al te hoog (ongeveer € 70) maar vooral omdat ook heel goed hun enkels er mee getraind worden;
  • Bij schaatswinkel Janvanderhoorn.nl in Ter Aar is ook een grote collectie 2e hands schaatsen te koop en inruil is ook mogelijk;
  • Standaard noren zijn beter voor hun (schaats)houding;
  • Met normale noren worden ze geoefende schaatsers met een goede techniek.

Terwijl jij schaatst kunnen je ouders een lekkere luie ochtend hebben met ontbijt en krant, hoewel ze natuurlijk ook mee mogen met de bus en kunnen kijken hoe goed je al bent. Ook kunnen ze op de schaatsbaan in het schaatsrestaurant thee/koffie drinken. Leuker, gezelliger en leerzamer kunnen we niet maken.

Hieronder een aantal video’s met de jeugdschaatsers in de hoofdrol:

BewarenBewaren