Jeugdschaatsen voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar!

Altijd al willen leren schaatsen?

Lopen, fietsen, schaatsen….. allemaal echt oer-Hollandse tradities, toch? En ja, schaatsen dus ook! Schaatsen bij de Abcouder IJsclub is niet alleen leuk, maar onder begeleiding van onze toptrainers is het ook helemaal niet moeilijk om deze mooie sport onder de knie te krijgen!

Voor wie?

De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 5 en 12 jaar, voor zowel beginners als gevorderden.

Er zijn 3 groepen met elk een eigen niveau:
Oranje voor de beginnelingen
Rood voor de schaats(t)ers die al wat verder zijn
Blauw voor de gevorderde schaats(t)ers

Waar?

De lessen worden gegeven op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. De professionele IJsbaan in Amsterdam.

Wanneer, welke dag, hoe laat en hoe?

• Wanneer (1): van half oktober tot half maart. Dat zijn ruim 20 lessen
  • Dag en tijd: zaterdagochtend van 8:45 uur tot ongeveer 11:15 uur
  • Hoe(2): met een eigen bus vanaf Abcoude (Dr. van Doornplein/Piet Mondriaan gebouw)! Ofwel, geen gedoe met carpoolen en parkeren ter plaatse. Je kunt gewoon instappen…Abcouder IJsclub

(1) Kinderen die niet al vanaf oktober mee kunnen doen – omdat ze bijvoorbeeld nog hockeywedstrijden hebben – kunnen later instromen tegen een licht gereduceerd tarief.
(2) Om met eigen bus te gaan zijn er minimaal 40 jeugdschaatsers nodig.

Terwijl jij schaatst kunnen je ouders een lekkere luie ochtend hebben met ontbijt en krant, hoewel ze natuurlijk ook mee mogen met de bus en kunnen kijken hoe goed je al bent. Ook kunnen ze op de schaatsbaan in het schaatsrestaurant thee/koffie drinken. Leuker, gezelliger en leerzamer kunnen we niet maken!

Heb je nog vragen? stel ze gerust via onderstaande contactpersonen.

JeugdschaatsenAbcoude@gmail.com

Je hebt je ingeschreven en nu?

Van wanneer tot wanneer?

• Ongeveer half oktober 2018 is de 1e schaatsles
  • Maart 2019 is de laatste schaatsles en ook diploma-uitreiking.

Programma op de schaatsdag zelf

In de bus worden even alle koppen geteld en gekeken of iedereen er is. Als er voldoende plek in de bus is kunnen er ook enkele ouders mee. De bus rijdt tot op de Jaap Edenbaan. Vanaf daar lopen we naar onze plek aan de baan (gezien vanaf de ijsbaan rechts van de tribune). Eerst starten we met een warming-up van ongeveer 15 minuten. Daarna gaan we onze schaatsen aandoen. Ouders en trainers helpen de kinderen die hulp nodig hebben bij het aantrekken van de schaatsen. Daarna de baan op en schaatsen maar!

Extra activiteiten

Het programma van schaatslessen wordt gedurende het seizoen afgewisseld met leuke activiteiten zoals een Jeugdelfstedentocht, Sinterklaasfeest op het ijs en Schaatsen-Rennen-Schaatsen.

De trainers

De lessen worden gegeven door een aantal ervaren jeugdschaatstrainers.

Examens & Diploma

In de loop van het seizoen worden de examen onderdelen geoefend, zoals start en remproef en slalom, maar ook het rijden van rondes. Zo raak je hier bekend mee en maak je vorderingen. Aan het eind van het seizoen is er de schaatsproef. Je krijgt een echt schaatsvaardigheidsdiploma mee naar huis, dat jouw schaatskwaliteiten weergeeft. En voor de allerbeste schaatsers en schaatssters in hun eigen categorie is er ook nog een mooie beker te winnen! De diploma uitreiking vindt plaats nadat we met zijn allen gezellig pannenkoeken hebben gegeten bij het restaurantje bij het Fort in Abcoude.

Wat heb je nodig?

• Schaatsen
    • De combinoor met harde schoen geeft de meeste steun en is een fijne schaats voor de meeste kinderen, vooral de beginners;
    • Voor kinderen met sterkere enkels zijn onderbindnoren zoals de easyglider prima. Deze moeten of op een stevige (berg)schoen of rubberlaarzen bevestigd worden voor voldoende stevigheid;
    • Voor de gevorderden is een lage Noor een goede opvolger.
  • Kleding
    • Handschoenen zijn verplicht. De fijnste handschoen is er een met (imitatie)leer aan de binnenzijde. Die zijn het beste bestand tegen water en kou.
    • Voor de beginners is een skibroek ideaal. Deze is lekker warm en laat moeilijk water door. Voor de wat gevorderde schaats(t)er is een echte schaatsbroek heerlijk.
    • Een gemakkelijk zittende warme jas.
    • Een muts voor als het koud is.

Extra tips

• Schaatsen huren kan bij de Jaap Edenbaan
  • Zandstra Easy Gliders zijn o.a. te koop bij bol.com
  • (2e hands) combinoren kopen en eventueel aan het einde van het seizoen weer inruilen kan bij schaatswinkel Jan van der Hoorn in ter Aar. Koop kan bijvoorbeeld ook bij de online winkel JKNSport.nl