DSC02334

Ben je tussen de 5 en 12 jaar en je wilt leren schaatsen?

Heb je vragen? stel ze gerust via onderstaande contactpersonen.

A. Fokker, tel: 0294-283325  of email  fam_fokker@upcmail.nl of info@abcouderijsclub.nl

Jeugdschaatsen 2017-2018

Abonnement + buskosten  €180.00 + € 10.00 contributie Abcouder IJsclub

Halfjaar abonnement vanaf december/januari t/m maart € 119,00

Totaal:

Je hebt je ingeschreven en nu?

Wanneer beginnen wij:

21 oktober 2017 is de 1e schaatsles

DSC02309

18 maart 2018 is de laatste schaatsles en ook diploma uitreiking.

Vanaf half Oktober tot half Maart.
Bij het begin van het seizoen krijg je een schaatsjas van ons te leen, deze is wind en waterdicht.

Tijden:

Zaterdagochtend om 08.45 uur vertrekt de bus uit Abcoude, bij Dr. van Doornplein/ het Mondriaan gebouw.
Rond 11.15uur zijn wij hier weer terug.

Vervoer:

Wij gaan met de bus naar de Jaap Edenbaan, voordeel hiervan is dat wij het terrein van de Jaap Edenbaan op mogen rijden en dat de kinderen naast de baan worden afgezet.
Dus geen gezoek naar parkeerplaatsen of gevaarlijke situaties.Abcouder IJsclubOok kunnen er een aantal ouders mee, als de bus niet vol is.
De route gaat via:
Dr. van Doornplein>Nieuwe Amsterdamsestraatweg>Richting Reigersbos>Gooiseweg S112>Afslag Duivendrecht
Diemerdreef>Randweg>Rozenburglaan>Kruislaan.

Op de Jaap Edenbaan:

Vanaf de bus lopen wij naar de plek waar wij verzamelen, dat is langs de jurytoren naar het eind van de tribune.
Hier kan je je tas neerzetten en gaan wij met iedereen een goeie warming-up doen.

De warming-up duurt ong. 15 min. Zodra je lekker warm bent geworden gaan we onze schaatsen aan doen. Hierbij helpen de ouders en trainers iedereen die moeite heeft om zijn schaatsen aan te doen. Wij werken met verschillende groepen. Niet met leeftijden maar met hoe je schaatst.

• Oranje is voor beginnelingen, kan je een beetje schaatsen of helemaal niet, dan start je in deze groep.
  • Rood is voor de schaats(t)ers die al wat verder zijn, en de beginselen goed onder knie hebben.
  • Blauw is de gevorderde schaats(t)er, in deze groep wordt veel op techniek geoefend.

Kleding:

DSC02312

Op de schaatsbaan zijn handschoenen verplicht! Voor verdere kleding adviezen klik hier.

Diploma en examens:

In de loop van het seizoen worden er diverse examens afgenomen, zo kunnen wij zien of je vooruitgang boekt en welk diploma je misschien gaat krijgen aan het eind van het seizoen.

Schaatskalender:

Op de schaatsbaan zijn in de loop van het seizoen leuke dingen gepland zoals:

• Sinterklaas; 25 november 2017
  • De Elfstedentocht; 13 januari 2018
  • Schaatsen rennen schaatsen; 24 februari 2018 met ouders
  • Examens; 10 maart 2018
  • Jagermeester; 17 maart 2018(laatste les)
  • Diploma uitreiking en pannenkoeken eten: 17 maart 2018

combinoor

Welke schaatsen zijn het beste?

• Kinderen kijken snel naar grotere kinderen en zien dan vaak dat die al op zogenaamde noren schaatsen.
  • Ook zie je wel veel de combinoor, dit is een schaats met een harde schoen die veel steun geeft aan de enkels.
  • Deze zijn vooral erg populair bij mensen die zeggen dat ze zwakke enkels hebben.
  • Eigenlijk bedoelen ze vaker dat ze ongetrainde enkels hebben.
  • Dit zijn schaatsen die ze gemakkelijk zelf kunnen aantrekken,
  • de prijs is niet al te hoog (ongeveer € 70) maar vooral omdat ook heel goed hun enkels er mee getraind worden.
  • Het is beter voor hun (schaats)houding
  • Later, als ze geoefende schaatsers zijn, dan zijn noren aan te bevelen.

Terwijl jij schaatst kunnen je ouders een lekkere luie ochtend hebben met ontbijt en krant, hoewel ze natuurlijk ook mee mogen met de bus en kunnen kijken hoe goed je al bent. Ook kunnen ze op de schaatsbaan in het schaatsrestaurant thee/koffie drinken. Leuker, gezelliger en leerzamer kunnen we niet maken.

Hieronder een aantal video’s met de jeugdschaatsers in de hoofdrol:

Kerstgroet 2015

Elfstedentocht 2016