Beginnende schaatsers, kledingadvies

De broek en jas:

De beste broek voor kinderen is de skibroek, deze is lekker warm en laat moeilijk water door. Ook kunnen kinderen hierin makkelijk bewegen.
Als ze wat beter kunnen schaatsen is een echte schaatsbroek ook heerlijk, deze zitten strak en je kan er perfect in bewegen.
Bij het begin van het schaatsseizoen krijgen alle kinderen een schaatsjas van de ijsclub, deze jas is wind en waterdicht.

Handschoenen:

Op de ijsbaan zijn handschoenen verplicht. Wollen handschoenen zijn niet ideaal, deze nemen vocht op en handen worden dan snel koud. Zorg voor handschoenen met een gedeelte aan de binnenzijde met leer bedekt, deze zijn beter bestand tegen water en kou. Skihandschoenen zijn lekker warm maar minder bestand tegen water.

Schoenen:

Als uw kind leert schaatsen zijn de enkels de zwakste plek. Zorg voor goed schoeisel, waardoor de enkels worden beschermd. Strakke laarzen of stevige hoge bergschoenen zijn het prettigst. Dit natuurlijk met goede sokken. Los zittend schoeisel is zeer vermoeiend voor uw kind.

Hieronder een aantal voorbeelden.

De schaatsen:

Kinderen leren schaatsen op de bekende zandstra schaats. Mocht uw kind moeite hebben met recht op de schaats te staan kan er een hulpstuk(de assist) worden geplaatst. Dit is een hulpmiddel om stabieler op het ijs te staan en kan makkelijk geplaatst en weggehaald worden. Zorg er ook voor dat de schaatsen scherp zijn.

Deze adviezen zijn richtlijnen en kunnen het leren schaatsen prettiger maken.

Heeft u nog vragen? Stel ze gerust.