Net geen natuurijs periode voor ons.

De laatste week van februari, de Russische beer viel met een extreem koufront, binnen in Nederland.
Met temperaturen van -5 tot -8 en een gevoelstemperatuur van -15 was het geen pretje om buiten te zijn.

Maar er stond een straffe wind waardoor er veel windwakken waren ontstaan in de Fortgracht hierdoor duurde het te lang om een degelijke ijsvloer te creëren.
Wij kwamen maximaal aan 8 cm ijs en het zou 10 cm moeten zijn om open te gaan.

De landijsbaan aan de Dedelstraat, door Bart de Vries en onze vrijwilligers onder water gezet, was wel dik genoeg om te betreden

Het ijs in Abcoude bleek om sommige plekken wel dik genoeg om op te schaatsen.  O.a. de angstel, Voordijk, Gein en het Abcoudermeer.
Let op wij als ijsclub hebben hier niet gemeten en het betreden van dat ijs was dus ook voor eigen risico.

Ook waren er weer vrijwilligers in de ban van het ijs en werden de veegmachines in gereedheid gebracht om in actie te komen..maar helaas. Ton en Harm hadden er zin in.

Dat ijspret veel mensen op de been krijgt is wel te zien aan onderstaande filmpjes en foto’s.

Ton en Harm met de Harley

Zaterdag 2 maart