Maandagavond Schaatsavond

voor Senioren

sinds 2021

Op maandagavond schaatst een groep enthousiastelingen met elkaar op de Jaap Edenbaan. Wij delen een passie voor het schaatsen en hebben een band met Abcoude. We zijn inmiddels met meer dan 20 schaatsers waardoor er altijd mensen zijn om samen mee te schaatsen, maar ook om mee te carpoolen en na afloop een drankje te drinken. Sportief, praktisch en gezellig!

Belangrijke informatie

• Tijd en plaats. Maandagavond 19.40 – 20.40 (M22) op de Jaap Edenbaan te Amsterdam
  • Seizoen 2021-2022. De ijsbaan is van 16 oktober 2021 tot en met zondag 27 maart 2022 geopend.
  • Abonnement. We schaatsen op een verenigingsuur dat is bestemd voor regionale ijsverenigingen, waaronder de Abcouder IJsclub. Je kunt het abonnement ook gebruiken om op andere publieksuren te schaatsen. Op andere verenigingsuren kan dan weer niet. Zie de website van de Jaap Edenbaan wat publieksuren zijn.
  • Inschrijving. De beschikbaarheid van het aantal abonnementen dat jaarlijks wordt toegekend aan de Abcouder IJsclub is beperkt. Stuur bij interesse eerst een email naar seniorenschaatsenabcoude@gmail.com en vraag naar de mogelijkheden!
  • Kosten. Het abonnement voor een seizoen kost 140 euro. Dit bestaat uit kosten voor het abonnement van de Jaap Edenbaan, inschrijving bij de KNSB en lidmaatschap van de Abcouder IJsclub.
  • Geen les. We bieden als IJsclub geen les aan op dit uur. Wat we doen is lekker samen schaatsen, vaak in ‘treintjes’ op diverse niveaus. De ervaren schaatsers kunnen prima tips geven. We gaan kijken hoe we in de toekomst invulling kunnen geven aan de behoefte je technisch verder te ontwikkelen.
  • Carpoolen. We verzamelen op de parkeerplaats bij de bibliotheek in het centrum van Abcoude om samen te kunnen rijden. Vertrek is even na 19.00 uur.
  • Communicatie. We hebben een app groep waarin we o.a. het carpoolen afstemmen. Hierin word je opgenomen na inschrijving. Algemene vragen kun je sturen naar seniorenschaatsenabcoude@gmail.com
  • Kleding. Een helm is niet verplicht, maar wordt sterk geadviseerd. Evenals handschoenen die niet alleen beschermen tegen kou maar bij een val ook tegen snijwonden.
  • Schaatsjas Abcouder IJsclub. Als lid van de Abcouder IJsclub kun je een prachtige schaatsjas aanschaffen. Deze is van het kwaliteitsmerk Bioracer, ze zitten heerlijk, en zorgen voor herkenbaarheid op de baan.

Betaling abonnement

• Abonnement. De kosten van het abonnement bedragen 140 euro. Dit is inclusief de kosten van een nieuwe toegangspas voor de Jaap Edenbaan. Is je abonnement bijgeschreven op een bestaande pas, dan bedragen de kosten 134 euro.
  • Reserveringscode. Voor inschrijving en betaling heb je een reserveringscode nodig. Deze code krijg je door te mailen naar seniorenschaatsenabcoude@gmail.com. Gaat het om een verlenging van je abonnement via de Abcouder IJsclub, vul in dat geval de 5-cijferige code van je toegangspas in.
Totaal: € -