Senioren schaatsavond

voor volwassenen

seizoen 2022-2023

Op maandagavond schaatst een groep enthousiastelingen met elkaar op de Jaap Edenbaan. Wij delen een passie voor het schaatsen en hebben een band met Abcoude. We zijn ieder jaar met een steeds grotere groep schaatsers waardoor er altijd mensen zijn om samen mee te schaatsen, maar ook om mee te carpoolen en na afloop een drankje te drinken. Sportief, praktisch en gezellig!

Belangrijke informatie

• Tijd en plaats. Op maandagavond van 18:20 – 19:20 en van 19.40 – 20.40 en op donderdagavond van 18:20 – 19:20 op de Jaap Edenbaan te Amsterdam
  • Seizoen 2022-2023. De ijsbaan is van 10 oktober 2022 tot en met half maart 2023 geopend.
  • Abonnement. We schaatsen op een verenigingsuur dat is bestemd voor regionale ijsverenigingen, waaronder de Abcouder IJsclub. Je kunt het abonnement ook gebruiken om op andere publieksuren te schaatsen. Op andere verenigingsuren kan dan weer niet. Zie de website van de Jaap Edenbaan wat publieksuren zijn.
  • Inschrijving. De beschikbaarheid van het aantal abonnementen dat jaarlijks wordt toegekend aan de Abcouder IJsclub is beperkt. Stuur bij interesse eerst een email naar seniorenschaatsenabcoude@gmail.com en vraag naar de mogelijkheden!
  • Kosten. Het abonnement voor een seizoen kost 150 euro. Dit bestaat uit kosten voor het abonnement van de Jaap Edenbaan, inschrijving bij de KNSB en lidmaatschap van de Abcouder IJsclub.
  • Les. We zijn de mogelijkheid aan het bekijken om als IJsclub les aan te bieden op één van bovenstaande uren. Zodra hier meer over bekend is, zullen we dat communiceren. De schaatsers die geen les willen, kunnen op hetzelfde tijdstip lekker samen schaatsen, bijvoorbeeld in ‘treintjes’ op diverse niveaus.
  • Carpoolen. We verzamelen op de parkeerplaats bij de bibliotheek in het centrum van Abcoude om samen te kunnen rijden. Vertrek is even na 19.00 uur.
  • Communicatie. We hebben een app groep waarin we o.a. het carpoolen afstemmen. Hierin word je opgenomen na inschrijving. Algemene vragen kun je sturen naar seniorenschaatsenabcoude@gmail.com
  • Kleding. Een helm is niet verplicht, maar wordt sterk geadviseerd. Evenals handschoenen die niet alleen beschermen tegen kou maar bij een val ook tegen snijwonden.
  • Schaatsjas Abcouder IJsclub. Als lid van de Abcouder IJsclub kun je een prachtige schaatsjas aanschaffen. Deze is van het kwaliteitsmerk Bioracer, ze zitten heerlijk, en zorgen voor herkenbaarheid op de baan. Wil je een jas bestellen, neem dan contact op via het bovengenoemde mailadres.

Betaling abonnement

• Abonnement. De kosten van het abonnement bedragen 150 euro. Dit is inclusief de kosten van een nieuwe toegangspas voor de Jaap Edenbaan. Wordt je abonnement bijgeschreven op een bestaande pas, dan bedragen de kosten 144 euro.
  • Reserveringscode. Voor inschrijving en betaling heb je een reserveringscode nodig. Deze code krijg je door te mailen naar seniorenschaatsenabcoude@gmail.com. Gaat het om een verlenging van je abonnement via de Abcouder IJsclub, vul in dat geval de 5-cijferige code van je toegangspas in.
Totaal: € -