Jeugdschaatsen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar

Schrijf je nu in, er is nog plaats!

Zie inschrijfmodule en -instructie onderaan deze pagina

Altijd al willen leren schaatsen?

Alle kinderen leren lopen, fietsen, zwemmen en …. schaatsen natuurlijk! Een oer-Hollandse traditie die niet mag ontbreken en in Abcoude leer je dat bij de Abcouder IJsclub. Dat is niet alleen heel erg leuk, onder begeleiding van onze toptrainers is het ook helemaal niet moeilijk om deze mooie sport onder de knie te krijgen.

Voor wie?

De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Er zijn 4 groepen met elk een eigen niveau:

Oranje voor de beginnelingen
Rood voor de schaats(t)ers die al wat verder zijn
Blauw voor de gevorderde schaats(t)ers
Geel voor de groep vergevorderden

Waar?

De lessen worden gegeven op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. De professionele IJsbaan in Amsterdam.

Wanneer, welke dag, hoe laat en hoe?

 • Seizoen: een vol seizoen start eind oktober en eindigt in de tweede week van maart. Dat zijn ruim 20 lessen. Definitieve data worden gecommuniceerd in september. Rond de feestdagen en schoolvakanties schaatsen wij gewoon door.
 • Kort seizoen: sommige kinderen combineren het schaatsen met bv hockey. Voor hen hebben we een seizoen gecreëerd van begin december tot eind februari
 • Dag en tijd: zaterdagochtend van 8:30 uur (vertrek bus uit Abcoude) tot ongeveer 11:00 uur (terug in Abcoude)
 • De les: er wordt van 09.20 uur tot 10.20 uur geschaatst op de Jaap Edenbaan
 • Hoe: gezamenlijk met de bus! Vertrek en aankomst in Abcoude voor de bieb (Dr. van Doornplein/Piet Mondriaan gebouw)! Ofwel, geen gedoe met carpoolen en parkeren ter plaatse. Je kunt gewoon instappen…*Abcouder IJsclub

* Om met eigen bus te gaan zijn er minimaal 50 jeugdschaatsers nodig.

De trainers

De lessen worden gegeven door een achttal ervaren jeugdtrainers. Sommigen zijn al vele jaren actief voor het Abcouder jeugdschaatsen. We prijzen ons gelukkig met de inzet van onze trainers. Ze kunnen niet alleen geweldig schaatsen, ze zijn ook zeer kundig in het lesgeven aan de jeugd. Want daar draait het om, goed technisch leren schaatsen en heel veel plezier hebben op het ijs!

De schaatsdag zelf

In de bus worden voor vertrek alle aanwezige kinderen genoteerd op een presentielijst,  die controleren wij voor de terugreis aanvangt. De bus rijdt tot op de Jaap Edenbaan. Vanaf daar lopen we naar onze plek aan de baan en starten we met een warming-up. Ouders en trainers helpen de kinderen de schaatsen aan trekken. Van 09.20 tot 10.20 wordt er geschaatst en om 11 uur zijn wij terug in Abcoude.

Communicatie

Wij communiceren met de ouders via email en whatsapp. Dit doen wij met de bij inschrijving opgegeven emailadressen en telefoonnummers. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met uw gegevens, worden zij niet verder gedeeld en niet voor andere doeleinden gebruikt dan communicatie over het jeugdschaatsen.  

Corona

Bij het vervoer van de kinderen met de bus en tijdens de trainingen op de Jaap Edenbaan zullen wij ons conformeren aan alle dan geldende richtlijnen. Wij zullen u als ouder informeren over door ons getroffen voorzorgsmaatregelen.

Extra activiteiten

Het programma van schaatslessen wordt gedurende het seizoen afgewisseld met leuke activiteiten zoals een Jeugdelfstedentocht en het Sinterklaasfeest, allemaal op het ijs natuurlijk.

Examens & Diploma

Aan het eind van het seizoen is het examen met verschillende schaatsproeven. Deze hebben wij in de trainingen flink geoefend. Je krijgt een echt schaatsvaardigheidsdiploma mee naar huis en voor de allerbesten is er een mooie beker te winnen! De diploma uitreiking vindt plaats nadat we met zijn allen gezellig pannenkoeken hebben gegeten bij het paviljoen Fort Abcoude. Bij de uitreiking zijn familieleden welkom.

Wat heb je nodig?

 • Schaatsen
  • De combi-noor met harde schoen geeft de meeste steun en is een fijne schaats voor de meeste kinderen, vooral de beginners
  • Voor iets oudere kinderen vanaf 8 jaar met enige ervaring  en iets sterkere enkels zijn de klassieke (lage!) noren zeer geschikt
 • Kleding
  • De helm verplicht tijdens het jeugdschaatsen. Zonder helm mogen de kinderen niet het ijs op! 
  • Handschoenen zijn ook verplicht. De fijnste handschoen is er een met (imitatie)leer aan de binnenzijde. Die zijn het beste bestand tegen water en kou
  • Voor de beginners is een skibroek ideaal. Deze is lekker warm en laat moeilijk water door. Voor de wat gevorderde schaats(t)er is een echte schaatsbroek heerlijk, dat beweegt veel fijner
  • Denk aan laagjes kleding met een windbreaker, dit is het fijnst voor kinderen op de baan. Ervaring leert dat een dikke winterjas al snel wordt uitgedaan, te warm!
  • Top tip! (2e hands) (combi)noren kopen en eventueel aan het einde van het seizoen weer inruilen kan bij schaatswinkel Jan van der Hoorn in ter Aar.

Voor de ouders

Terwijl uw kind schaatst kunt u een lekkere luie ochtend hebben met ontbijt en krant. Ook kunt u mee naar de baan om de kinderen te zien schaatsen en een koffie of warme choco in het schaatsrestaurant halen. Als er voldoende plaats is kunt u met uw kind mee in de bus. Met instroom van de kinderen van het korte seizoen is er vaak onvoldoende plek in de bus. Ouders carpoolen in dat geval vaak. Dit lost zich altijd heel goed en natuurlijk op. Leuker en gezelliger kunnen we het dan ook niet maken!

Heeft u nog vragen? stel ze gerust via onderstaand adres.

JeugdschaatsenAbcoude@gmail.com


Inschrijven en betalen

 • Reserveringscode Voor inschrijving en betaling heeft u een reserveringscode nodig. Deze krijgt u door eerst te mailen naar jeugdschaatsenabcoude@gmail.com. Vermeld in uw email voor- en achternaam van uw kind, geboortedatum en de keuze voor een vol of ingekort seizoen. U krijgt dan op basis van beschikbaarheid de benodigde reserveringscode!
 • Kosten voor het seizoen bedragen 195 euro, het ingekorte seizoen 160 euro
 • Tijdens het schaatsseizoen worden op de baan en bij het diploma uitreiken foto’s  gemaakt. Om met u als ouder te delen en voor evt plaatsing op onze website. Geeft u bij inschrijving svp aan of u hiertegen bezwaar heeft. 


Totaal: € -
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren