Jeugdschaatsen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar

Inschrijving gesloten!

Altijd al willen leren schaatsen?

Alle kinderen leren lopen, fietsen, zwemmen en …. schaatsen natuurlijk! Een oer-Hollandse traditie die niet mag ontbreken en in Abcoude leer je dat bij de Abcouder IJsclub. Dat is niet alleen heel erg leuk, onder begeleiding van onze toptrainers is het ook helemaal niet moeilijk om deze mooie sport onder de knie te krijgen.

Voor wie?

De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Er zijn 4 groepen met elk een eigen niveau:

Oranje voor de beginnelingen
Rood voor de schaats(t)ers die al wat verder zijn
Blauw voor de gevorderde schaats(t)ers
Geel voor de groep vergevorderden

Waar?

De lessen worden gegeven op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam. De professionele IJsbaan in Amsterdam.

Wanneer, welke dag, hoe laat en hoe?

 • Seizoen: een vol seizoen start eind oktober en eindigt in de tweede week van maart. Dat zijn ruim 20 lessen. Definitieve data worden gecommuniceerd in september. Rond de feestdagen en in de schoolvakanties schaatsen wij gewoon door.
 • Kort seizoen: sommige kinderen combineren het schaatsen met bv hockey. Voor hen hebben we een seizoen gecreëerd dat start begin december
 • Dag en tijd: zaterdagochtend van 8:30 uur (vertrek bus uit Abcoude) tot ongeveer 11:00 uur (terug in Abcoude)
 • De les: er wordt van 09.20 uur tot 10.20 uur geschaatst op de Jaap Edenbaan
 • Hoe: gezamenlijk met de bus! Vertrek en aankomst in Abcoude voor de bieb (Dr. van Doornplein/Piet Mondriaan gebouw)! Ofwel, geen gedoe met carpoolen en parkeren ter plaatse. Je kunt gewoon instappen…*Abcouder IJsclub

* Om met eigen bus te gaan zijn er minimaal 50 jeugdschaatsers nodig.

Data Seizoen 2020-2021

Vol seizoen

 • Start seizoen: zaterdag 10 okt
 • Geen les en busvervoer op zaterdag 26 dec
 • Einde seizoen: zaterdag 13 maart

Kort seizoen

 • Start seizoen: zaterdag 28 nov
 • Geen les en busvervoer op zaterdag 26 dec 
 • Einde seizoen: zaterdag 13 maart (kinderen die hockeyen stoppen soms 2 lessen eerder, hier houden wij rekening mee met het schaatsexamen)
Covid-19

Wij houden ons aan de maatregelen zoals deze specifiek gelden voor vervoer met de bus (gelijk aan het OV) en aan de maatregelen van toepassing op de Jaap Edenbaan. Hierover zullen wij ook info op onze website zetten. De belangrijkste maatregelen zijn:

 • Ouders mogen niet mee in de bus, enkel de trainers, met mondkapje.
 • Ouders die op eigen gelegenheid mee naar de baan gaan dienen zich vooraf te registreren via de Jaap Eden website. Dit om toegang tot de baan te krijgen.
 • Kinderen zijn in de bus niet verplicht een mondkapje te dragen.
 • Gelijk in het onderwijs mogen kinderen met een lichte neusverkoudheid mee naar de training. Bij zware verkoudheid en/of temperatuurverhoging is deelname aan de training niet toegestaan. Is er iemand in de thuissituatie positief getest, dan mogen kinderen gedurende de quarantaineperiode niet deelnemen.
 • Bij vertrek en aankomst van de bus en langs de baan, verzoeken wij alle ouders onderling 1,5 meter afstand te houden.
 • Als ouders gaan carpoolen naar de training, denk dan svp aan het dragen van een mondkapje in de auto

De trainers

De lessen worden gegeven door een achttal ervaren jeugdtrainers. Sommigen zijn al vele jaren actief voor het Abcouder jeugdschaatsen. We prijzen ons gelukkig met de inzet van onze trainers. Ze kunnen niet alleen geweldig schaatsen, ze zijn ook zeer kundig in het lesgeven aan de jeugd. Want daar draait het om, goed technisch leren schaatsen en heel veel plezier hebben op het ijs!

De schaatsdag zelf

In de bus worden voor vertrek alle aanwezige kinderen genoteerd op een presentielijst,  die controleren wij voor de terugreis aanvangt. De bus rijdt tot op de Jaap Edenbaan. Vanaf daar lopen we naar onze plek aan de baan en starten we met een warming-up. Ouders en trainers helpen de kinderen de schaatsen aan trekken. Van 09.20 tot 10.20 wordt er geschaatst en om 11 uur zijn wij terug in Abcoude.

Communicatie

Wij communiceren met de ouders via email en whatsapp. Dit doen wij met de bij inschrijving opgegeven emailadressen en telefoonnummers. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met uw gegevens, worden zij niet verder gedeeld en niet voor andere doeleinden gebruikt dan communicatie over het jeugdschaatsen.  

Extra activiteiten

Het programma van schaatslessen wordt gedurende het seizoen afgewisseld met leuke activiteiten zoals een Jeugdelfstedentocht en het Sinterklaasfeest, allemaal op het ijs natuurlijk.

Examens & Diploma

Aan het eind van het seizoen is het examen met verschillende schaatsproeven. Deze hebben wij in de trainingen flink geoefend. Je krijgt een echt schaatsvaardigheidsdiploma mee naar huis en voor de allerbesten is er een mooie beker te winnen! De diploma uitreiking vindt plaats nadat we met zijn allen gezellig pannenkoeken hebben gegeten bij het paviljoen Fort Abcoude. Bij de uitreiking zijn familieleden welkom.

Wat heb je nodig?

 • Schaatsen
  • Zorg dat de schaatsen geslepen zijn!
  • De combi-noor met harde schoen geeft de meeste steun en is een fijne schaats voor veel kinderen, vooral de beginners
  • Voor iets oudere kinderen vanaf 8 jaar met enige ervaring  en iets sterkere enkels zijn de klassieke (lage!) noren zeer geschikt
 • Kleding
  • De helm verplicht tijdens het jeugdschaatsen. Zonder helm mogen de kinderen niet het ijs op! 
  • Handschoenen zijn ook verplicht. De fijnste handschoen is er een met (imitatie)leer aan de binnenzijde. Die zijn het beste bestand tegen water en kou
  • Voor de beginners is een skibroek ideaal. Deze is lekker warm en laat moeilijk water door. Voor de wat gevorderde schaats(t)er is een echte schaatsbroek heerlijk, dat beweegt veel fijner
  • Denk aan laagjes kleding met een windbreaker, dit is het fijnst voor kinderen op de baan. Ervaring leert dat een dikke winterjas al snel wordt uitgedaan, te warm!
  • Top tip! (2e hands) (combi)noren kopen en eventueel aan het einde van het seizoen weer inruilen kan bij schaatswinkel Jan van der Hoorn in ter Aar.

Voor de ouders

Terwijl uw kind schaatst kunt u een lekkere luie ochtend hebben met ontbijt en krant. Ook kunt u mee naar de baan om de kinderen te zien schaatsen en een koffie of warme choco in het schaatsrestaurant halen. Als er voldoende plaats is kunt u met uw kind mee in de bus. Met instroom van de kinderen van het korte seizoen is er vaak onvoldoende plek in de bus. Ouders carpoolen in dat geval vaak. Dit lost zich altijd heel goed en natuurlijk op. Leuker en gezelliger kunnen we het dan ook niet maken!

Heeft u nog vragen? stel ze gerust via onderstaand adres.

JeugdschaatsenAbcoude@gmail.com


Inschrijven en betalen

inschrijving gesloten
 • Reserveringscode Voor inschrijving en betaling heeft u een reserveringscode nodig. Deze krijgt u door eerst te mailen naar jeugdschaatsenabcoude@gmail.com. Vermeld in uw email voor- en achternaam van uw kind, geboortedatum en de keuze voor een vol of ingekort seizoen. U krijgt dan op basis van beschikbaarheid de benodigde reserveringscode!
 • Kosten voor het seizoen bedragen 195 euro, het ingekorte seizoen 160 euro
 • Tijdens het schaatsseizoen worden op de baan en bij het diploma uitreiken foto’s  gemaakt. Om met u als ouder te delen en voor evt plaatsing op onze website. Geeft u bij inschrijving svp aan of u hiertegen bezwaar heeft. 


Totaal: € -
BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren