• Jeugdschaatsen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar

  Abcouder IJsclub

  Zie onderaan deze pagina voor de mogelijkheid tot inschrijving en betaling

  Altijd al willen leren schaatsen?

  Alle kinderen leren lopen, fietsen, zwemmen en …. schaatsen natuurlijk! Een oer-Hollandse traditie die niet mag ontbreken en in Abcoude leer je dat bij de Abcouder IJsclub. Dat is niet alleen heel erg leuk, onder begeleiding van onze toptrainers is het ook helemaal niet moeilijk om deze mooie sport onder de knie te krijgen.

  Voor wie?

  De lessen zijn speciaal ontwikkeld voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Er zijn 5 groepen met elk een eigen niveau:

  • Oranje voor de beginnelingen
  • Rood voor de schaats(t)ers die al wat verder zijn
  • Groen waar je voor het eerst pootje-over gaat 
  • Blauw voor de gevorderde schaats(t)ers
  • Geel voor de groep vergevorderden

  Seizoen 2024-2025

  • Introductiemiddag: begin oktober organiseren wij op een zaterdag een introductiemiddag. U en uw kind zijn dan welkom in ons clubhuis. Wij geven dan tips over materiaal, inventariseren schaatservaring voor de groepsindeling, en delen het abonnement en een prachtige schaatsjas uit. Bericht hierover volgt.
  • Vol seizoen: het volle seizoen start op half oktober en eindigt in de tweede week van maart. Dat zijn ruim 20 lessen. Rond de feestdagen en in de schoolvakanties schaatsen wij gewoon door.
  • Midden seizoen: veel kinderen combineren het schaatsen met andere sporten zoals hockey. Voor hen hebben we een seizoen gecreĂ«erd dat start op eind november en eindigt begin maart. Dit valt mooi samen met de winterstop.
  • Half seizoen: een aantal schaatstrainingen die op zaterdagmiddag worden georganiseerd

  Waar, wanneer hoe laat?

  • Waar: de lessen worden gegeven in de buitenlucht op de Jaap Eden IJsbaan in Amsterdam
  • Dag en tijd: zaterdagochtend van 8:30 uur (vertrek bus uit Abcoude) tot ongeveer 11:00 uur (terug in Abcoude). Er wordt van 09.20 uur tot 10.20 uur geschaatst op de Jaap Edenbaan. Het “half seizoen” is op zaterdagmiddag op de Jaap Edenbaan (eigen vervoer)
  • De les is een speciaal kinderschaats uur. De enige volwassenen op de baan zijn de trainers. U mag als ouder dus niet meeschaatsen… wel zo veilig voor de kinderen;)

  Vervoer

  • Voor de kinderen die op zaterdagochtend schaatsen, reizen we gezamenlijk met de bus. Vertrek en aankomst is in Abcoude voor de bibliotheek (Dr. van Doornplein). Ofwel, geen gedoe met carpoolen en parkeren ter plaatse. Je kunt gewoon instappen… (om met eigen bus te gaan zijn er minimaal 50 jeugdschaatsers nodig)
  • In de bus worden voor vertrek alle aanwezige kinderen genoteerd op een presentielijst,  die controleren wij voor de terugreis aanvangt. De bus rijdt tot op de Jaap Edenbaan. Vanaf daar lopen we naar onze plek aan de baan
  • Op de volgende dagen rijdt de bus niet: zaterdag 24 december, zaterdag 31 december

  Covid-19

  Wij houden ons bij het busvervoer aan de Covid-maatregelen zoals deze gelden in het OV en aan het Covid-protocol van toepassing op de Jaap Edenbaan. Dit betekent in de praktijk dat basisschoolleerlingen vanaf groep 6 een mondkapje moet dragen in de bus. De inzet van de bus houden wij aan, maar uiteraard kun je altijd je kind met eigen vervoer naar de baan brengen. Voor toegang tot de baan als begeleider van je kind hoef je momenteel geen (gratis) begeleiderskaartje te reserveren via de webshop van de Jaap Edenbaan.

  Voorgaande maatregelen kunnen wijzigen, hou berichtgeving goed in de gaten. Heel belangrijk is in elk geval op het terrein van de Jaap Edenbaan onderling 1,5m afstand te bewaren!

  Communicatie

  Wij communiceren met de ouders via email en WhatsApp. Dit doen wij met de bij inschrijving opgegeven emailadressen en eerst opgegeven telefoonnummer. Uiteraard gaan wij vertrouwelijk om met uw gegevens, worden zij niet verder gedeeld en niet voor andere doeleinden gebruikt. 

  Schaatsen & kleding

  • Schaatsen
   • Zorg dat de schaatsen geslepen zijn!
   • Schaatsen voor beginners (6-7 jaar): De combi-noor met stevige schoen geeft de enkel veel steun en is een fijne schaats voor de beginners
   • Gevorderd (vanaf 8 jaar): voor kinderen vanaf 8 jaar en enige ervaring adviseren wij de klassieke (lage!) noren. Daar leer je echt op schaatsen!
  • Kleding
   • Helm en handschoenen zijn verplicht tijdens het jeugdschaatsen. Zonder helm en handschoenen mogen de kinderen het ijs niet op! 
   • Denk aan laagjes kleding zoals bij hardlopen! Evt met een windbreker of regenjasje. Ervaring leert dat een dikke winterjas al snel wordt uitgedaan, veel te warm.
   • Voor de echte beginner die nog veel valt en op het ijs zit kan een skibroek fijn zijn. Maar al snel adviseren wij een echte schaatsbroek aan te schaffen.Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is Schaatsmodellen-jeugd-1200x675.jpg

  Diploma & extra activiteiten

  Het programma van schaatslessen wordt gedurende het seizoen afgewisseld met leuke activiteiten zoals een Jeugdelfstedentocht en het Sinterklaasfeest, allemaal op het ijs natuurlijk. Aan het eind van het seizoen is het examen met verschillende schaatsproeven. Deze hebben wij in de trainingen flink geoefend. Je krijgt een echt  schaatsvaardigheidsdiploma mee naar huis en voor de allerbesten is er een mooie beker te winnen! De diploma uitreiking vindt plaats na een gezellige pannenkoekenlunch bij Fort Abcoude. 

  De trainers

  De lessen worden gegeven door een achttal ervaren jeugdtrainers. Sommigen zijn al vele jaren actief voor het Abcouder jeugdschaatsen. Sommigen zijn onlangs begonnen en hebben ook hun eigen kinderen rondschaatsen. We prijzen ons gelukkig met de inzet van onze trainers. Ze kunnen niet alleen geweldig schaatsen, ze zijn ook zeer kundig in het lesgeven aan de jeugd.

  Voor de ouders

  Als er voldoende plaats is kunt u met uw kind mee in de bus. Met instroom van de kinderen van het korte seizoen is er vaak onvoldoende plek en carpoolen ouders vaak. Dit lost zich altijd goed en natuurlijk op. Als u meegaat kunt u bij de baan koffie en warme choco in het schaatsrestaurant halen en warmen aan het haardvuur. Gezelliger kunnen we het niet maken!

  Heeft u nog vragen? Stel ze gerust via onderstaand adres.

  jeugdschaatsen@abcouderijsclub.nl

  Interesse?

  Het jeugdschaatsen is populair, gelukkig! Dit betekent wel dat de beschikbaarheid beperkt is. De kans bestaat dat je kind op een wachtlijst wordt geplaatst. Stuur bij interesse een email naar: jeugdschaatsen@abcouderijsclub.nl

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren

  BewarenBewaren