Bericht van Jaap Edenbaan

Beste schaatsliefhebber,

Op vrijdag 26 november 2021 heeft de regering bekend gemaakt dat alle amateursport vanaf zondag 28 november tot en met zaterdag 18 december 2021 iedere dag verplicht stopt om 17.00 uur. 

Los van alle exacte gevolgen die te vinden zijn op onze website, willen we hierbij gebruik maken van de gelegenheid om uiting te geven van onze gevoelens.

De sluiting vanaf 17.00 uur is een dermate donker scenario waar we niet op gerekend hadden. Voor de halverenigingen is dit weer een zware klap. Nadat vorig seizoen al grotendeels geheel niet kon worden geschaatst, zijn er nu weer veel ijshockeyers, kunstrijders en shorttrackers die tijdelijk niet kunnen schaatsen. Hoewel de gebruikers van de 400-meter vorig seizoen wel konden blijven schaatsen hadden ze ook te maken met veel aanpassingen. Nu kunnen er ook op de 400-meter veel liefhebbers niet schaatsen. Geen training, geen les, geen wedstrijden.

We waren juist zo verheugd dat iedereen er weer was en dat alles bij de verenigingen weer liep zoals gewenst. Ditzelfde gold voor de organisatie van de ijsbaan en Café JAAP. In een situatie waarbij er sprake is van een groot personeelstekort in de markt was het gelukt om weer een gemotiveerd team gereed te hebben staan. Kortom, voor iedereen is dit een zeer teleurstellende situatie. Het enige dat we nu kunnen doen is met elkaar de maatregelen respecteren zodat we de kans vergroten dat er spoedig weer normaal geschaatst kan worden. Ook hopen we dat iedereen met positiviteit vooruit kan kijken zodat we met elkaar weer enthousiast verder kunnen waar we gebleven waren op het moment dat het weer mag.

Wil je meer weten over de nieuwe maatregelen en de exacte uitwerking? Kijk dan op www.jaapeden.nl/corona voor de meest actuele situatie.

Voor nu: blijf gezond, blijf actief en we zien je graag weer op het ijs wanneer mogelijk.

Met vriendelijke groet,
 
Het team van Jaap Eden